Blik in de spiegel

De ondernemer is eenzaam, hoor je soms zeggen. Hij vertrouwt op zijn capaciteiten en laat zich leiden door een sterke visie, maar worstelt met vraagstukken over de bedrijfsstructuur en het aansturen van mensen. Waarom niet eens één op één klankborden met een organisatieadviseur? Wies Bol houdt de ondernemer een spiegel voor en laat hem uitspreken wat hij diep van binnen al weet, aangevuld met verhelderende tips.

Lees meer...

De mens op handen dragen

"Een organisatie is niets meer of minder dan een groep mensen die met elkaar werken", zegt Wies Bol, die als adviseur het gelijk­namige bureau runt. "Problemen lijken vaak gecompliceerd, maar de sleutel tot een oplossing ligt bij de medewerkers zelf, mits ze oprechte aandacht en begeleiding krijgen. Dat vormt niet mijn vak, maar mijn passie."

Lees meer...

"Uit alle shit komt iets goeds"

Het is de nachtmerrie van elke werkgever: langdurige ziekte bij een werknemer. De financiële schade voor het bedrijf kan alleen maar oplopen wanneer hij niet alle mogelijkheden benut om de medewerker weer aan de slag te krijgen, intern of extern. Dat laatste, een tweedespoortraject, heeft de meeste kans op succes wanneer je professi­onele begeleiding inschakelt. Wies Bol profileert zich als een zorgvuldige, neutrale partner.

Lees meer...

Ballast wordt sport

Roer bij een willekeurige ondernemer het onderwerp 'verzuim' aan en er is een gerede kans dat hij of zij een zucht slaakt. Alle rechten liggen bij de werk­nemer, alle plichten bij de werkgever, toch? Nee, zeker niet. "Wanneer onder­nemers binnen het huidige 'eigenregie­model' weten hoe ze verzuim kunnen beheersen, vooral preventief, gaan ze de materie zelfs leuk vinden", beweert organisatieadviseuse Wies Bol.

Lees meer...

Profile Vermeulen krijgt niet alleen hulp in tijden van crisis

Advies voor mens en organisatie

Soms heb je een organisatieadviseur nodig. Of een personeelsspecialist. Of iemand die jou als ondernemer een luisterend oor biedt, die als onafhankelijke partij bij een gesprek aanwezig is en als aanjager, katalysator en adviseur fungeert. Maar waarom alleen 'soms'? Bandenspecialist Rudy Vermeulen in Eibergen maakt bijna continu gebruik van de diensten van Wies Bol. En dat helpt zijn bedrijf.

Lees meer...

Onze diensten zijn een afspiegeling van de veranderingen in de markt

Wies Bol begon als verpleegkundige in de psychiatrie in Zuid-Limburg. Na een verhuizing naar Lelystad koos ze voor het gezin, maar ontwikkelde zich wel verder via de Open Universiteit in de de richting bestuurlijke informatiekunde.
Uiteindelijk wilde ze weer gaan werken en werd, zoals het toen werd aangeduid, een HIV, een herintredende vrouw.
In 1990 kwam ze op de afdeling personeelszaken bij de gemeente Eibergen terecht. Ze specialiseerde zich verder op personeel en arbeid, behaalde de master Management en Organisatie en begon als interim voor het MKB in de Achterhoek. De streek heeft haar nooit meer losgelaten. Inmiddels heeft ze al 15 jaar haar eigen bedrijf, waarvan 11 jaar aan de Grotestraat in Eibergen.

Lees meer...

Wijziging Arbo-wet per 1 juli 2017

Met ingang van 1 juli 2017 wordt onze jarenlange werkwijze eindelijk Wettelijk geregeld. De mogelijkheid van een Second opinion over het advies van de bedrijfsarts, preventieve aanpak van verzuim, etc. Nu de politiek steeds meer risico's bij de werkgever neerlegt, is het meer dan ooit belangrijk om je medewerkers fit te houden.

Of het nu gaat om fysieke of psychische klachten, het loont om daar als ondernemer tijdig of liever nog, een preventief beleid op te voeren.

Preventief verzuimbeleid vraagt om een investering van de werkgever maar levert op termijn veel op. 

Wist u dat een zieke medewerker gemiddeld 250,- euro per dag kost?

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Log in or Sign up